Eikenhout

Eikenhout

Eikenhout is een sterk Europees hardhout afkomstig uit gematigde klimaten en kan voor allerlei soorten meubels worden gebruikt. Daar waar vroeger eikenhout al veelvuldig werd toegepast in de scheepsbouw, wordt het tegenwoordig voor zowel buiten – als binnen meubelen gebruikt.  De rustieke en landelijke uitstraling van eikenhout maakt het erg populair en volstaat in bijna elk interieur.

Het bewerken van eikenhout vergt de nodige aandacht, omdat het hout erg makkelijk kan uitbreken of splinteren. Zo mag er bij het monteren en bewerken alleen gebruik worden gemaakt van roestvrijstalen materialen, omdat het looizuur in eikenhout niet in aanraking mag komen met metaal dat niet roestvast is. Daarnaast moet er – vooral bij machinale bewerking – goed worden gelet op de richting en de nerf van het hout.  

Er zijn een aantal belangrijke voordelen die ten grondslag liggen aan de populariteit van eikenhout.

  • Eikenhout is één van de meest duurzame houtsoorten en door de harde structuur kan het ook uitstekend tegen een stootje. Ook is eikenhout prima bestand tegen gebruik bij vloerverwarming en vertoont het minimale slijtage, zelfs bij zeer intensief gebruik.
  • Door de landelijke en natuurlijke uitstraling van eikenhout is het te combineren binnen elk interieur.
  • Eikenhout is een bijzonder goede houtsoort om te gebruiken voor diverse gave projecten: overkappingen, tuinhuizen, veranda’s, buitenmeubelen, (salon)tafels, kasten en overig meubilair.

Voor meer informatie over het gebruik van eikenhout of voor een geheel vrijblijvende offerte kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.